als sprinkhanen neerstrijken


als sprinkhanen neerstrijken 1.0

in groten getale ergens heen gaan om daar vanuit winstbejag alles op te maken

Algemene voorbeelden


Denk maar aan Natura 2000, de natuurbeschermingsregels die een enorme rol spelen bij de ruimtelijke ordening of de aanpak van internationale criminaliteit, zoals bendes uit Oost-Europa die als sprinkhanen neerstrijken op winkels in bepaalde steden en zo door heel Europa trekken.

http://www.sp.nl/dennisdejong/nieuwsberichten/7421/100228-weeklog_dennis_jong_gemeenteraden_en_europa.html,

Als sprinkhanen strijken ze in de laatste ongerepte gebieden neer om goud te zoeken of bos plat te branden voor een stukje landbouwgrond.

NRC,

Als ze tegen de tijd dat het hof uitspraak doet precies weten waar ze olie kunnen vinden, zijn ze ons een jaar voor. Voordat we beroep kunnen aantekenen, zullen ze hier als een zwerm sprinkhanen neerstrijken.

http://books.google.nl/books?id=sTV0Hh6Q7cgC&pg=PA33&lpg=PA33&dq=%22als+een+zwerm+sprinkhanen+neerstrijken%22&source=bl&ots=V8QBy7IzZf&sig=vVrYzwTEe8D6WNpDypugwVtrGWA&hl=nl&sa=X&ei=spvwTtiZJIuaOs-LhaMB&ved=0CCsQ6AEwAA#v=onepage&q=%22als%20een%20zwerm%20sprinkhanen%20neerstrijken%22&f=false,

Later ter compensatie een konvooi auto's gezien nav een bruiloft. Zitten denken dat mensen als een zwerm sprinkhanen op dit eiland zijn neergestreken.

Een jaar als (g)een ander, Kristien Hemmerechts,